Το ρολόι σταμάτησε στις 11:20 στην Κυπαρίσσια και ο μοναδικός μόνιμος επισκέπτης σε αναμονή του τρένου είναι 4πόδος...σκύλος....
Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011)
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....................... "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει. |
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017
Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017
Τα γραφικά Τσίντζινα ή Πολύδροσο Λακωνίας είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Η φυσική ομορφιά της περιοχής με τα αιωνόβια έλατα είναι μοναδικός πόλος έλξης.
Τα γραφικά Τσίντζινα ή Πολύδροσο Λακωνίας είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου, χτισμένο στην "καρδιά" του Πάρνωνα, μέσα σε καταπράσινη κοιλάδα. Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις μύτες των τριών λόφων του χωριού, τα πέτρινα βυζαντινά εκκλησάκια και τα τρεχούμενα νερά των εννέα πηγών που αναβλύζουν στην ευρύτερη περιοχή. Τα Τσίντζινα αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για όσους επιζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία, αλλά και ορμητήριο για πεζοπορικές και ποδηλατικές εξερευνήσεις στον καταπράσινο Πάρνωνα.
Το Πολύδροσο είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της Λακωνίας, χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων, και διοικητικά ανήκει στον δήμο Σπάρτης. Το χειμώνα, το σύνολο σχεδόν των κατοίκων μετακομίζει στο ημιορεινό χωριό Γκοριτσά, όπου και καλλιεργούν την γη τους, ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός ανέρχεται σε περίπου 400 άτομα.
Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού, στο οποίο παλιότερα μιλούσαν την τσακώνικη διάλεκτο, είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, το “Ψητό”, η Αγία Μαρίνα και το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Η φυσική ομορφιά της περιοχής με τα αιωνόβια έλατα είναι μοναδικός πόλος έλξης.
______________
Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017
Τρίτη 11 Ιουλίου 2017
ΜΠΕ για τη διασύνδεση Πελοπόννησος - Κρήτη
Τρίπολη 10-7-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διασύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο εναλλασσομένου ρεύματος, που θα συνδέει τη Κρήτη με τη Πελοπόννησο θα έχει άμεσα οικονομικά οφέλη (χρήση μαζούτ - diesel, κλπ), αναβαθμίζεται σε σημαντικό βαθμό η ασφάλεια και επάρκεια εφοδιασμού και η αξιοπιστία του ηλεκτρικού συστήματος της Κρήτης, μειώνεται σχεδόν στο μισό η χρέωση των ΥΚΩ στα τιμολόγια που επιβαρύνουν όλους τους καταναλωτές της χώρας αντί τον κρατικό προϋπολογισμό όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Επίσης ενισχύεται η προοπτική του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολη.
Η διασύνδεση αυτή έχει περάσει από «σαράντα κύματα» εδώ και πολλά χρόνια όπως γενικότερα όλες οι βασικές διασυνδέσεις των νησιών με το Σύστημα της ηπειρωτικής χώρας επ’ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.
Σχετικά με την συζητούμενη ΜΠΕ του συγκεκριμένου έργου έχουμε να παρατηρήσουμε ελλείψεις στην ίδια την μελέτη με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας και της περιοχής του Μαλέα ως αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό των επιλογών του ΑΔΜΗΕ για την κατασκευή του έργου στην Περιοχή της Νότιας Λακωνίας. Και πιο συγκεκριμένα:
· Δεν έχουν εξεταστεί άλλες εναλλακτικές επιλογές σημείων διασύνδεσης στην Νότια Λακωνία όπως το σημείο βόρεια της πόλης της Μονεμβασίας που αποτελούσε πρόταση σε παλαιότερη μελέτη ΔΕΣΜΗΕ-ΔΕΗ-ΡΑΕ και του ΕΜΠ η οποία είναι και πλησιέστερα στον Υποσταθμό των Μολάων και θα είχε αποφευχθεί η όδευση σχεδόν σε όλο το μήκος της περιοχής του Μαλέα.
· Η κατασκευή πυλώνων υψηλής τάσης στην περιοχή Μονεμβασίας - Μαλέα διαπερνά τόπους και περιοχές παρθένες και ανέγγιχτες από την ανθρώπινη δραστηριότητα, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, ορισμένες από αυτές προστατευόμενες που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000, ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) ή Περιοχές Ειδικής Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος, ή από περιοχές ήπιας αγροτικής ανάπτυξης, και φυσικά διαπερνούν και θα υποβαθμίζουν ένα φυσικό τοπίο που περιβάλλει τοποθεσίες με τεράστια πολιτιστική και ιστορική αξία (όπως το απολιθωμένο δάσος του Μαλέα, η Μονεμβασία κλπ).
Η λύση που επιλέγεται αποτελεί αναμφισβήτητα επέμβαση που θα προκαλέσει σαφή και έντονη αλλοίωση του χαρακτήρα του τοπίου και των φυσικών του χαρακτηριστικών.
· Δεν μελετήθηκε εναλλακτική λύση ακόμη και στην συγκεκριμένη όδευση μετά τον Υ/Σ των Μολάων για υπογειοποίηση των Γ.Μ. και έχει επιλεγεί η κατασκευή εναέριας Γ.Μ., με πυλώνες υψηλής τάσης, η οποία θα διατρέχει για απόσταση 44 χιλιομέτρων ολόκληρη τη περιοχή Μονεμβασίας - Μαλέα.
· Στην περιοχή των Χανίων από το σημείο προσαιγιάλωσης των καλωδίων μέχρι τον Υ/Σ Χανίων και για μήκος 34 χιλιομέτρων έχει επιλεγεί η όδευση με υπόγεια καλώδια που είναι φυσικό ότι έχουν ελάχιστες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και τις δραστηριότητες της περιοχής.
Για τους παραπάνω λόγους ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» καταψηφίζουμε την ΜΠΕ.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ Σταύρος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017
ARCADIA24.GR: Η Μάχη της Μαντινείας
ARCADIA24.GR: Η Μάχη της Μαντινείας: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Μ ετά τη Μάχη των Λεύκτρων (371 π.Χ.), η κυριαρχία της Θήβας στον ελλαδικό χώρο ήταν αναμφισβήτητη....
Σάββατο 8 Ιουλίου 2017
Ακτοπλοϊκή απομόνωση των Κυθήρων - «Το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος της εταιρίας ANEK LINES έχει να φανεί στα Κύθηρα από τις 10 Ιουνίου και παραμένει μυστήριο, εάν και πότε θα ξεκινήσει».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραμένει το αδιέξοδο με το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
Γράφει η Χριστίνα Παπασταθοπούλου [*]
[*] http://www.efsyn.gr/arthro/paramenei-adiexodo-me-vitsentzos-kornaros
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραμένει εκτός δρομολογίων το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
Χωρίς πλοίο για Κύθηρα - Αντικύθηρα
Παραμένει το αδιέξοδο με το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
"Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε...."
Γράφει η Χριστίνα Παπασταθοπούλου [*]
Συνεχίζεται το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η διακοπή των δρομολογίων του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που εκτελούσε την επιδοτούμενη γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος, καθώς την Παρασκευή η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΛΑΝΕ, με νέα ανακοίνωσή της, ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι το πλοίο παραμένει στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά σε κατάσταση απαγόρευσης απόπλου λόγω μη αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.
Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από 07/07/2017 έως 17/07/2017 πρωί θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου και από τότε το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο και η βλάβη δεν επιδιορθώνεται.
Ωστόσο σχεδόν ένα μήνα τώρα η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή δεν εξυπηρετείται προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες των Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Πρόσφατα στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε για το θέμα ευρεία σύσκεψη, ωστόσο μέχρι και σήμερα λύση δεν έχει βρεθεί.
Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, και τον καλεί να απαντήσει για ποιο λόγο επιτρέπει την ακτοπλοϊκή απομόνωση των Κυθήρων.
Επισημαίνει πως «εδώ και ένα μήνα το μόνο ταξίδι στα Κύθηρα, που μπορεί να γίνει με καράβι από τον Πειραιά είναι μέσα από τη φαντασία του επίδοξου, αλλά ατυχήσαντα επισκέπτη. Το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος της εταιρίας ANEK LINES έχει να φανεί στα Κύθηρα από τις 10 Ιουνίου και παραμένει μυστήριο, εάν και πότε θα ξεκινήσει».
[*] http://www.efsyn.gr/arthro/paramenei-adiexodo-me-vitsentzos-kornaros
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραμένει εκτός δρομολογίων το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
Χωρίς πλοίο για Κύθηρα - Αντικύθηρα
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ