Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011)
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

....................... "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ταινίες αυτή την βδομάδα στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


21.30   Στην παγίδα του νόμου - Down by Law [1986]
σκηνοθεσία: Jim Jarmusch
παίζουν: Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni
διάρκεια: 107 λεπτά
χώρος προβολής – αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
ώρα προβολής -- 21:30
είσοδος -- 4 ευρώ
είσοδος ελεύθερη -- για νέους κάτω των 18 ετών

Δύο αθώοι φυλακίζονται χωρίς να φταίνε, και καταλήγουν στο ίδιο βρώμικο κελί στην Νέα Ορλεάνη. Εκεί αποφασίζουν πως αν και δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον, με την βοήθεια ενός περίεργου συγκρατούμενου που μιλάει μόνο σπαστά αγγλικά, θα πρέπει να αποδράσουν. Έτσι, η ταινία ακολουθεί αυτή την παράξενη “κομπανία”, μέσα απο πολλές ξεκαρδιστικές περιπέτειες, στο ταξίδι προς την ελευθερία.

Πρόκειται για την τρίτη ταινία του
Jarmusch, αλλά διακρίνεται ξεκάθαρα το σκηνοθετικό στυλ που τον έχει κάνει αγαπημένο στο κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Επικεντρώνοντας την ταινία στην αλληλεπίδραση μεταξύ των πρωταγωνιστών, καταφέρνει να φέρει στο προσκήνιο το ταλέντο τους αλλά και να ξεφύγει απο τα διάφορα κλισέ των ταινιών απόδρασης, χαρίζοντας στον cult κινηματογράφο ένα ακόμα διαμαντάκι.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1986 και στα Independent Spirit Awards το 1987, και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Bodil Awards το 1988, καθώς και την 2η θέση στα Βραβεία της Αμερικανικής Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.




23.30   The Rocky Horror Picture Show [1975]
σκηνοθεσία: Jim Sharman
παίζουν: Tim Curry, Susan Sarandon
διάρκεια: 100 λεπτά
χώρος προβολής – αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
ώρα προβολής -- 23:30
ελεύθερη μεταμεσονύκτια προβολή

Ένα νεαρό ζευγάρι, ο Μπραντ και η Τζάνετ, βρίσκονται αποκλεισμένοι στην βροχή ύστερα απο μια  βλάβη στο αυτοκίνητό τους. Προκειμένου να καλέσουν βοήθεια, χτυπούν το κουδούνι ενός ερημικού κάστρου. Έκει έρχονται αντιμέτωποι με τον Δόκτωρ Φράνκ Φούρτερ και τους παράξενους  ακολούθους του, οι οποίοι διοργανώνουν το Ετήσιο Συνέδριο τους. Έτσι ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη μυστήριο, χορό, μουσική και.....παρεξηγήσεις παντός τύπου.

Το Rocky Horror Picture Show, βασισμένο σε ενα μιούζικαλ-δημιούργημα του Richard O'Brien, αποτελεί την επιτομή του cult κινηματογράφου. Οι περίεργοι χαρακτήρες και τα αλλόκοτα κουστούμια συναντούν τα πολύπλοκα χορευτικά και τις αλλοπρόσαλλες, ξεκαρδιστικές καταστάσεις, και καταφέρνει να παντρέψει αρμονικά την επιστημονική φαντασία με το μιούζικαλ.

Η ταίνια προβάλλεται ακόμα και σήμερα, 40 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, και συνεχίζει να συναρπάζει τους θεάτες, ενώ αναφέρεται πάντα πρώτη στις κορυφαίες καλτ ταινίες όλων των εποχών. Επάξια, έχει κερδίσει μια θέση στο Hall of Fame της Αμερικανικής Ακαδημίας Ταινιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ